info@startwerkvluchtelingen.nl    06 41 701 842

Wie zijn de populairste werkgevers van 2020?

Ondanks de oplopende werkloosheid, is goed personeel moeilijk te vinden. 

Welke bedrijven zijn populair onder hoogopgeleide werknemers? De top-3 favoriete werkgevers in 2020 zijn:

  1. Shell
  2. KLM
  3. Google

Hoogopgeleide werknemers in Nederland kiezen vooral voor grote bedrijven blijkt uit het onderzoek dat voor het platform Intermediair onder 5.000 hoogopgeleide werknemers is gedaan.

Opvallend is dat nummer 1 en 2 het op dit moment zwaar hebben. Shell door de lage olieprijs en KLM door de reisbeperkingen. Toch willen mensen graag bij deze bedrijven werken. Als ik aan vluchtelingentalent vraag voor welke bedrijven zij het liefst willen werken, dan worden meestal ook bedrijven buiten de top-100 genoemd. Deze bedrijven trekken talentvolle mensen met een vluchtelingenachtergrond aan door speciale programma’s of traineeships voor deze doelgroep aan te bieden.

Populaire bedrijven

Bedrijven die niet in de top-100 voorkomen, maar wel veel worden genoemd zijn: Accenture, Adyen, Arcadis, Essent, Van Oord en TenneT.

Populaire sectoren

Populaire sectoren zijn de overheid, de logistiek, de zorg en het onderwijs. In veel sectoren wordt dan ook actief geworven onder vluchtelingentalent. Zo kunnen bijvoorbeeld gevluchte docenten na een schakeljaar instromen in het Voortgezet Onderwijs. Ook binnen de zorg en de overheid zijn trajecten voor vluchtelingentalent opgezet.

Goed personeel gezocht

Voor organisaties die niet op het top-100 lijstje staan, maar die wel goede mensen willen aantrekken, kan het interessant zijn om zich op vluchtelingentalent te richten. In het begin vergt een vluchtelingentalent meer tijd en aandacht, maar het groeipotentieel is vaak ook groter. Aan motivatie en loyaliteit ontbreekt het meestal ook niet. Voor de meesten is werk dan ook meer dan een baan. Het is een nieuw begin.

StartWerk Vluchtelingen heeft IT’ers (netwerkbeheer en webdevelopment), docenten exacte vakken, techneuten, chemisch analisten, milieukundigen, een Olie & Gas ingenieur en een specialist in afvalbeheer. Veel zijn hoogopgeleid en brengen interessante werkervaring mee. Interesse? Ga dan naar startwerkvluchtelingen.nl of neem contact op met Joy Carp, carp@startwerkvluchteling.nl (06-41701842).

Schrijf je in

Contact

Startwerk Vluchtelingen
06 41 701 842
 06 41 701 842
info@startwerkvluchtelingen.nl

KVK: 72653671
BTW: NL001694552B27