info@startwerkvluchtelingen.nl    06 41 701 842

Voor gemeenten

Wil je meer weten over de maatwerktrajecten?

 06 41 701 842
info@startwerkvluchtelingen.nl
startwerkvluchtelingen-voor-gemeenten-2

Voor gemeenten

Geloven jullie ook dat de inburgering van statushouders beter kan? 

 

Voor een succesvolle inburgering is het belangrijk dat nieuwkomers de Nederlandse taal goed leren en vanaf dag één meedoen in een gemeente. Inburgeraars staan niet meer aan de kant, maar maken deel uit van een gemeente door te participeren en te werken. StartWerk Vluchtelingen is er voor gemeenten die nieuwe stads- of dorpsgenoten goed willen laten inburgeren.

 

 

startwerkvluchtelingen-voor-gemeenten-2
Inburgering en participatie 

Voor de uitvoering van de Nieuwe Wet Inburgering werken wij samen met regionale taalscholen om naast taallessen ook het participatiegedeelte te kunnen verzorgen. Wij helpen de gemeente en de taalscholen om gestructureerd aan de slag te gaan met participatie. Dus geen participatie als bezigheidstherapie, maar duidelijke doelen en goede ondersteuning van de inburgeraar met een regelmatige terugkoppeling naar de verantwoordelijke klantmanager en taalschool.

Ook nu de Nieuwe Wet inburgering is uitgesteld naar 1 januari 2022 helpen wij gemeenten om de participatie van inburgeraars te vergroten. Wij richten ons hierbij op alle gemotiveerde nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond.

Module Arbeidsmarkt en Participatie 
Wij zijn expert op het gebied van werk en loopbaanoriëntatie en -begeleiding. In die hoedanigheid bereiden wij nieuwe inburgeraars met behulp van de Module Arbeidsmarkt en Participatie (MAP) voor op het vinden van werk. Het eindproduct is niet alleen een portfolio. Wij laten ervaring opdoen met solliciteren: het bellen over een vacature, het schrijven van een motivatiebrief, het maken van een foutloos CV en het hebben sollicitatiegesprekken. Het uiteindelijk doel is een proefplaatsing met begeleiding.
 
 

Trajecten vergroten de kans op werk 

Als de inburgeraar klaar is om te gaan werken, dan kunnen wij concrete maatwerktrajecten richting werk aanbieden. Wij kennen de arbeidsmarkt, wij weten wat nodig is om een statushouder jobready te maken en we kunnen vakgerichte trainingen aanbieden. Na een succesvolle proefplaatsing met begeleiding wordt een detacherings- of uitzendcontract aangeboden. Deze maatwerktrajecten kunnen zowel voor één als voor een groep statushouders aangeboden worden.

 

 

Donkere vrouw-met bril-in bibiotheek

 

Waarom StartWerk Vluchtelingen?

Schrijf je in

Contact

Startwerk Vluchtelingen
06 41 701 842
 06 41 701 842
info@startwerkvluchtelingen.nl

KVK: 72653671
BTW: NL001694552B27