info@startwerkvluchtelingen.nl    06 41 701 842

Voor taalscholen

Wil je de krachten bundelen met StartWerk Vluchtelingen? 

 06 41 701 842
info@startwerkvluchtelingen.nl
startwerkvluchtelingen voor taalscholen

Voor taalscholen

Wil jouw taalschool een combinatie van taal en participatie aanbieden, maar ligt de expertise vooral op taalgebied?

 

StartWerk Vluchtelingen is dé partner op het gebied van werk en participatie. Met ons arbeidsbureau zoeken we goede stages en werkervaringsplekken voor inburgeraars. Met taalscholen door heel het land integreren we lessen Nederlands en de taal in de praktijk. Zo worden de lessen relevant en zal de taalverwerving richting B1- en B2-niveau beter gaan. Samen met taalscholen, taalcoaches en stagebedrijven zorgen we dat inburgeraars de Nederlandse taal actief gebruiken en meedoen in de Nederlandse samenleving. Zo wordt taal ook voor de huidige inburgeraars een werkwoord en zijn we voorbereid op het nieuwe inburgeringsstelsel dat 1 januari 2022 ingaat. 

startwerkvluchtelingen-voor-taalscholen-2

Wil jouw school een streepje voor bij  aanbestedingen?

In het nieuwe inburgeringsstelsel wordt het leren van de taal gecombineerd met werk of andere activiteiten gericht op meedoen. Gemeenten kiezen met behulp van openbare aanbestedingen geschikte uitvoerders van de Nieuwe Wet inburgering. Taalscholen die taallessen en participatie geïntegreerd aanbieden, hebben een streepje voor.

In de huidige situatie wordt er buiten de Nederlandse lessen om nauwelijks Nederlands gesproken. Dat vinden wij een gemiste kans. Daarom verzorgen wij voor en met taalscholen het participatiedeel van de B1-leerroute waarbij inburgeraars ook de mogelijkheid krijgen om B2-taalniveau te bereikenIn nauw overleg ontwikkelen wij praktijkgerichte opdrachten en zorgen wij voor relevante stages en werk. Zo zorgen wij samen dat inburgeraars een zachte landing maken in Nederland en voorbereid zijn op werken, leren en leven in ons land.  


Waarom Startwerk Vluchtelingen?

Schrijf je in

Contact

Startwerk Vluchtelingen
06 41 701 842
 06 41 701 842
info@startwerkvluchtelingen.nl

KVK: 72653671
BTW: NL001694552B27