info@startwerkvluchtelingen.nl    06 41 701 842

Vluchtelingentalent Juliet – inpakmedewerkster bij Oldenhof

Juliet klopte bij StartWerk Vluchtelingen aan voor werk. StartWerk Vluchtelingen had haar vriend jaren geleden aan werk geholpen en samen met hem kwam ze langs. Ze zocht een leuke baan waar je veel uren kan maken. Bij een bedrijf in de buurt met een goede sfeer waar zij zich welkom zou voelen. Het liefst nog met een product waar ze iets mee heeft en waar ze Engels mag spreken als ze er met Nederlands niet uitkomt. 

Het vinden van zo’n werkgever is nog best een uitdaging. Toch zijn ze er wel. In onze zoektocht komen we vaak uit bij mooie familiebedrijven die midden in de samenleving staan. Bedrijven die oog hebben voor het creëren van waarde voor de klanten, het team, de familie en de directe omgeving. In dergelijke bedrijven gedijen mensen met een vluchtelingenachtergrond meestal heel goed.

Kookwinkel Oldenhof zocht een inpakmedewerker voor de webshop

Oldenhof kookwinkel in Hilversum

Het contact was gauw gelegd. En wat bleek, Oldenhof is zoveel meer dan een kookwinkel en een webshop. Het is een familiebedrijf dat al meer dan 200 jaar bestaat en kookwinkels heeft in Zwolle, Amersfoort, Hilversum, Den Haag en Maastricht en dochterondernemingen heeft in Antwerpen, Brussel en Keulen. Via de webshop kookwinkel.nl verkopen ze duizenden verschillende producten: van aardappelschilmesjes tot zeven en van barbecues tot wijnglazen. Best veel nieuwe woorden als je moedertaal niet Nederlands is.

Werken bij Oldenhof

Juliet houdt van Afrikaans (Nigeriaans) koken en had al wat ervaring als inpakster. Ook was de locatie op loopafstand en kon ze fulltime werken. Zij was enthousiast en Oldenhof gelukkig ook. Of zoals Juliet zegt: ‘Nice people who are always open to help’. Juliet valt op dit moment vaak terug op haar Engels en is nog wat verlegen: ‘People mostly talk in English with me’, maar ze verwacht dat haar Nederlands door het werk snel zal verbeteren. Ze zal zeker veel nieuwe Nederlandse woorden leren op het gebied van koken. Juliet gaat met plezier naar werk, ze vindt het er leuk en houdt van de producten die ze inpakt voor klanten: ‘Beautiful products of good quality.’  

Win-win

Heb je een vluchtelingenachtergrond en zoek je een baan? Schrijf je in bij Startwerk Vluchtelingen en we gaan je gratis helpen. Wil je als organisatie iets betekenen voor vluchtelingentalent en wil je hierover met StartWerk Vluchtelingen in contact komen, bel dan met Joy Carp, 06-41701842 of stuur een e-mail naar carp@startwerkvluchtelingen.nl.

Schrijf je in

Contact

Startwerk Vluchtelingen
06 41 701 842
 06 41 701 842
info@startwerkvluchtelingen.nl

KVK: 72653671
BTW: NL001694552B27