info@startwerkvluchtelingen.nl    06 41 701 842

Werk is de beste leerschool

Werk is de beste leerschool, maar hoogopgeleid vluchtelingentalent vindt moeilijk werk en stapelt daarom vaak diploma’s. Leren is geen probleem, maar het krijgen van een baan wel. Succes hebben met het behalen van certificaten via Udemy.com of via onderwijstrajecten is soms een manier om met de teleurstellingen op de arbeidsmarkt om te gaan. Je ziet dan vaak hele verschillende cursussen en certificaten waarvan je je afvraagt wat ze met elkaar te maken hebben. Succeservaringen zijn belangrijk, maar het grootste succes is toch het krijgen van die eerste betaalde baan. Taallessen, diploma’s en certificaten zijn een middel om dit doel te behalen, geen doel op zich.

Startbaan gezocht

Hoogopgeleid vluchtelingentalent heeft vaak een indrukwekkend CV met bijna geen werkervaring in Nederland. Talent leert snel, maar pas als ze een baan hebben, kunnen ze zich echt gaan ontwikkelen. Zich ontwikkelen door de hele dag Nederlands te praten, de werkcultuur te leren kennen en door omgang met collega’s. Gewoon meedoen! Daar gaat het om.

De reservebank

Vluchtelingentalent zit spreekwoordelijk te lang op de reservebank. Ze trainen zich een ongeluk, maar echt meedoen met de wedstrijd mogen ze niet. Ze doen geen wedstrijdritme op, terwijl het meedoen aan wedstrijden juist zo motiveert. Werk hoeft niet op het hoogste niveau. Als ze maar mogen starten in een baan met perspectief.

Geen drempels

De ideale werkgevers denkt niet in problemen, maar in mogelijkheden. Die laat vluchtelingentalent gewoon meelopen. Zo krijgt het talent de tijd om achterstanden in taal en kennis van de werkcultuur in te lopen. Stap voor stap worden meer verantwoordelijkheid gegeven en binnen enkele maanden draait het vluchtelingentalent volledig mee. 

Werk is de beste leerschool

Werk is de beste leerschool en leren en werken is een goede manier om een start te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt. Organisaties kunnen die ruimte om te leren bieden door vluchtelingentalent 2 of 3 dagen aan te nemen. Zo krijgt het vluchtelingentalent ruimte om te wennen aan werken in Nederland en zich bij te scholen. Ook behoort een proefplaatsing van 1 of 2 maanden tot de mogelijkheden. Zoek je als organisatie naar gemotiveerd personeel en durf je het aan om vluchtelingentalent aan te nemen? Neem dan contact op met StartWerk Vluchtelingen.

Schrijf je in

Contact

Startwerk Vluchtelingen
06 41 701 842
 06 41 701 842
info@startwerkvluchtelingen.nl

KVK: 72653671
BTW: NL001694552B27